مارال ( قصه ها ، شعرها و یادداشت های علیرضا ذیحق)

مارال ( قصه ها ، شعرها و یادداشت های علیرضا ذیحق)

نقل مطالب ترکی و فارسی این وبلاگ در مطبوعات، کتب و شبکه های اجتماعی با ذکر نام نویسنده بلامانع است. alirezazihagh@gmail.com
مارال ( قصه ها ، شعرها و یادداشت های علیرضا ذیحق)

مارال ( قصه ها ، شعرها و یادداشت های علیرضا ذیحق)

نقل مطالب ترکی و فارسی این وبلاگ در مطبوعات، کتب و شبکه های اجتماعی با ذکر نام نویسنده بلامانع است. alirezazihagh@gmail.com

مکتب عاشقانه رمضان / یادداشتی از علیرضا ذیحق

    علیرضا ذیحق




مکتب عاشقانه رمضان

 

 

        ترک تعلقات و ریاضت از نمودهای ماه رمضان است. ماهی که با عطش و موج نیازهای خود، تولدی را پاس می‌داریم که به اخلاص و توصیه می‌انجامد. تولدی که نوزایی عارفانه را نوید می‌دهد و این نو شدن، ارج و قربی الهی دارد. گسستن از گذشته‌ها  و شوریدن علیه بار گناهان و آویختن از صواب‌هایی که به ثواب می‌انجامد. مجاهدتی که با نفس خویشتن آغاز شده و با گذشت و ایثار می‌آمیزد و آرامشی را ارمغان می‌آورد که با یاد خدا در دلها ریشه می‌اندازد. در خلوتگه راز که حریم عاشقان است حلاوت رمضان بال می‌افشاند و از فانی بریدن و بر باقی دل بستن، نغمه‌ای می‌شود که نجواهای صادقانه را‌ آواز می‌دهد.

       رمضان، ماه معراج دل است و اوج پرواز اوصاف نیک و والا در گردون مهر الهی که انسان را با تجربه رنج به شفافیت می‌رساند. رنجی که روحی پاک و شفاف را به جان جانان پیوند داده و عظمت و ارجی را به انسان تقدیم می‌کند که شایستة متاعی چون خلیفة خداوندی بر روی زمین می‌شود.

       بالایش و اخلاص با تحمل دشواری‌ها و دل کندن از تعلقات و با تلخی‌ها در آمیختن است که ریاضت انسان پرور رمضان را مفهوم بخشیده و عشق‌ورزی به ساحت پاک الهی را ممکن می‌سازد.

       رمضان، ماه توانگری و کامیابی است و سرچشمة رهایی از ظلماتی که باگریه‌های سحری، نیازهای نیمه شبان را برمی‌آورد. دردمندان روزه‌دار با صبر و شکیبائی به استقبال آمالی می‌روندکه پاک و انسانی است و با عشق نجابت‌ها، پذیرای هدیه‌ای الهی می‌شوند که با حمد و صبوری، آمیزگی دارد و توفیق تحولی را نصیب آدمی می‌سازد که او را طاهر و صالح به فرداها می‌سپارد.

       در ماه رمضان، ساحت پرشکوه و کبریائی خداوند پذیرای خیل مشتاقانی است که عشاق رند بلاکش را با ندای ملکوتی اذان به تعهداتشان فرا می‌خواند و خصایص مکتب عاشقانه رمضان را که با خدای ترسی و قرب و‌رزی به درگاه ایزد منان توأم است جلوه و جلایی فزون می‌بخشد.


   

عاشقْ قربانی و پری / داستان عامیانه آذربایجان / علیرضا ذیحق

علیرضا ذیحق


عاشقْ قربانی و پری



داستان عامیانه آذربایجان


 

 " میرزا " و " ساناز"در عطر پونه ها و گلهای بهاری غرق بودند و فارغ از هر خیالی که جدایی آغاز شد . آسمان آفتابی بود و هیچ کدام به فکر اخترهای سوخته نبودند . شب هم نبود که رقص گیسوی یار ، هما غوش نقره های مهتاب شود و به شبی تیره و تار فکر کنند . الوداع عاشقان لحظه ای نمی پاید و اما با رفتن  میرزا، خوشه های هستی ساناز را داس تیره ی تقدیر می آزارَد.


ادامه مطلب ...

قصه ای به زبان ترکی ( همراه با متن فارسی )/ درین لیک لر/ حیکایه / علیرضا ذیحق

علیرضا ذیحق


 دَرین لیک لر


حیکایه


بیرینجی دفعه کی تصمیم توتدو اینتَحار ائده ، قیرخ نئچه ایل بوندان اؤنجه ایدی . سونرادا باشی ائله قاریشدی کی داها هئچواخت اینتحارا فیکیرلش مه دی . اوچاغلار اینتحاری نین سببی هر نه اولدوسا ، بیر شئی اونو حیاتا باغلادی . اودا قوشباز اولدوغو ایدی . اونسوز قوشلاری دیدرگین قالیب هره سی بیر یانا داغیلاجاق ایدی . اوره یین دن گلمه دی اونلاری اؤز سایه سیندن محروم ائده . آما بو دفعه دوروم فرق ائدیردی و قوشبازلیقیی ترگیتمیشدی .


 

ادامه مطلب ...

قصه های قرآن به زبان ترکی /( قرآن ناغیل لاری ) / جرجیس نبی نین داستانی / علیرضا ذیحق

  علیرضا ذیحق


جرجیس نبی نین داستانی

 

 

اولو و بیرجه بؤیوک آللاهین امریله ، جرجیس آدلی بیر نبی کی نَسَبی روم لو ایدی و فیلیسطین ده یاشاییردی مأمور اولور کی " شام " حاکیمینی توحیده چاغیرسین . آمما او ظالیم پادیشاه ، جرجیس ین دعوتینه قولاق آسمادان ، ائتدی یی جسارت اوزره اونون ایشکنجه سینه فرمان وئریر. اونون ووجودونو پیچاق لا یارا لارکن سیرکه خومونا  باسیرلار و خوم دان چیخارتدیقدا بَدَنینی داغلاییر لار. سونرا اَل لرینه و آیاق لارینا چارلی چارپاز میخ لار ویریب باشینی دَله رکن ایچینه داغ قورقوشوم لار تؤکورلر.


  ادامه مطلب ...